Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldal használatával Ön elfogadja az ezzel kapcsolatos irányelveinket.

A tudat formálása (3. rész)

A tudat formálása
A két agy örök harca

Több helyen olvastam, hogy az élő testnek két agya van. Valószínűleg ezt még Te sem hallottad. E két agy van egész életünkben egymással harcban. Az egyik agy a fejünkben található, kérdezem, szerinted hol van a másik? Később ezt is megtudod……

Ha jól átgondolod, nagyon sok esetben Te is tudod mi a helyes és helytelen, segít az eldöntésben a józanul gondolkodó, koponyád védelmében elhelyezkedő, agyad. Gondolom, azon is elgondolkodtál már, hogy milyen érzés lenne nem gondolni semmire. Próbál ki, hogy 5-10 másodpercig ne gondolj semmire. Én biztos vagyok benne, hogy ezt nem tudod megtenni, mint átlagember. Azért írom, hogy átlagember, mert a tibeti emberek közül néhányan képesek rá és ezzel párhuzamosan kiszállni testükből. Képesek kettéválasztani testüket és szellemüket.

Na, kipróbáltad, nem ment, ugye? Ha tévedtem és képes voltál rá, kérem, keresd velem a kapcsolatot, hogy meg tudjam blogomba írni azt a csodálatos érzést, amit átélhettél.

Azt írja Balogh Béla a Végső valóság című könyvében, hogy minél magasabb szinten van egy test rezgése, annál többet lát és érzékel a körülötte lévő világból. Leírja, hogy a test rezgésének szintje nagyban befolyásolható táplálkozásunkkal.

Mikor megszületünk, akkor a természet adta lehetőségnek köszönhetően, legtöbbünk egészségesen, mérgektől mentesen, vagy csak kicsit szennyezetten jövünk világra. A könyv szerint a kisdedek rezgése hozzánk (felnőttekhez) képest lényegesen magasabb. A fentiek alapján a körülöttük lévő világból képesek többet is érzékelni. Ezzel kapcsolatban elmondok egy történetet, mely a családommal történt meg. Valószínűleg hihetetlennek fogod tartani, meg is értelek, én is így lennék vele, ha nem velünk történt volna meg.

Megszületett kisfiunk, hál istennek nagyon jó egészséggel. Születése napjától kezdve imádott cicizni és mindig mohón csapott le édesanyja tejtől duzzadó melleire. Más ételre nagyon rá sem nézett. Egészségesen született és egészségesen táplálkozott, tehát Balogh Béla könyvében leírtak szerint a gyermekünk rezgésszámának magasnak kellett lennie. Sajnos, ezt meg is tapasztaltuk……

Gyermekünk nagyon rossz alvó volt, éjszakánként több esetben felkelt, sokat forgolódott és kialvatlanul ébredt. Ami viszont megijesztett bennünket gyermekünk alvásával kapcsolatosan, hogy éjszaka több esetben felkiáltott, mint aki megijed, vagy fél valamitől. Ez az állapot kb. két hónapja tartott, mikor egyszer úgy mellékesen, hogy ne ijesszem meg kérdésemmel a fiam, megkérdeztem.

 • Kisfiam miért nem tudsz aludni éjszaka? –Fiam kicsit furán nézett rám és közömbösen azt felelte.
 • Ezek nem engednek aludni
 • Ezek – kérdeztem csodálkozva, hiszen ketten voltunk a gyermek szobájában.
 • Hányan vagyunk most itt? - kérdeztem.

Gyermekek komolyan körbenézett és elkezdett mutatni az ujjával, hogy ott is van, ott is van…..

Hű ettől egy kicsit megijedtem, hirtelen átfutott az agyamon, hogy gyermekünknek valami agyi betegsége lehet. Hogy a fiam szavaira bizonyságot nyerjek, az ő általa látott és mutatott lény felé mentem és kezemmel próbáltam behatárolni a lény méreteit. Erre megszólal a fiam.

 • Apa, most éppen a fejét simogatod – na, ettől teljesen kész lettem.

Alig vártam, hogy a feleségem hazajöjjön, hogy tájékoztassam az általam tapasztaltakról. A történtek elmondásakor a feleségem arcán sokféle kifejezést láttam, mosolyt, ijedtséget, ezt követően döbbenet, és ezek után el kezdett sírni. Mikor megnyugodott, közöltem vele, hogy én elképzelhetőnek tartom, amit most hallottam a fiunktól, mert pont most olvasok egy könyvet és ennek az első részében ehhez hasonlókról írnak.

Megbeszéltük, hogy ő is kikérdezi a fiunkat. Ők ketten sokkal közelebbi kapcsolatban voltak mint én a fiammal. Bement a szobájába játszani és csak úgy mellékesen rákérdezett a gyermekre, mint én. Gyermekünk ugyanazt mondta el neki, is mint nekem.

Gyermekünk mikor látta, hogy erről a témáról beszélhet velünk nyugodtan, a következő napokban többször is kérdezgettük a lényekkel kapcsolatban, ő meg tök nyugodtan és természetesen adta elő az Ö által tapasztaltakat. Egy héten keresztül délutánonként körbejártuk a lakást és kerestük, hogy hol vannak abban a pillanatban a lények, nappaliban, konyhában, gyerekek szobájában…….

Egy hét kérdezgetést követően segítséget kértünk egy közvetítőn keresztül egy tibeti gondolkodású látnoktól. Ez se semmi mi?

Egyeztetett időpontban jött a látnok, kérte, hadd maradhasson egyedül a lakásban. Mi kint vártunk feleségemmel a folyosón. A gyermekek az iskolában és bölcsiben voltak.

Mintegy 10 perc után behívott bennünket a látnok és közölte velünk, hogy a gyermekünk nem tévedett Ő is érezte a lények jelenlétét. Tájékoztatott bennünket, hogy elűzte őket és egy ideig nem háborgatnak senkit. Megmondom, nem igazán vettem komolyan ezt az egészet, egy nagy humbugnak tartottam, de a feleségem ragaszkodott ehhez a lehetőséghez.

Elment a látnok, mondom a feleségemnek, ennek az egész mutatványnak a valódiságát a gyermekünk érzése fogja alátámasztani és ezek után egy nagyot nevettem az egészen.

Hazahoztam a kisfiút. A feleségem és én is feszesen figyeltük az arcát és cselekedeteit. Egy órányi figyelés után, mivel nem tapasztaltunk semmi különösebb változást, feltettem a kérdést a gyermeknek.

 • Kisfiam most meg tudnád mutatni, hogy hol vannak a lények? – a gyermek körbenézett a nappaliban, mert akkor ott voltunk, kiszaladt a hálóba és gyerek szobába. Én vártam türelmesen a fiúra, kb.: 2 perc múlva visszajött és közölte.
 • Apa, nincsenek itt. Elmentek!??

Innentől kezdve gyermekünk sokkal nyugodtabban aludt, azt nem mondom, hogy mindig végig aludta az éjszakát, de lényegesen megváltozott az éjszakai alvása és megszűntek az éjszakai felkiabálások is.

Ha nem velünk történt volna ez meg, valószínűleg most én is azt gondolnám, mint Te.

Azt nem tudom, hogy a lények elmentek-e örökre, vagy visszajöttek-e később, mint ahogy a látnok is megjósolta, vagy a gyermekünk rezgése lett alacsonyabb az eltelt idő alatt bevitt egészségtelen táplálékoktól, de többet nem látta a lényeket.

A könyvből kiderül az is, hogy minél egészségesebben táplálkozunk, több élő táplálékot (nyers zöldség, gyümölcs) fogyasztunk és kevesebb hőkezeltet, annál egészségesebbek leszünk, ezzel párhuzamosan magasabb rezgésszámra kerülünk és többet érzékelhetünk a világegyetemből.

Visszatérve e kis kitérő után folytatom a testünkben lévő két agy örök harcát. Mostani leírásomat nem tudományosan, hanem egyszerű hétköznapi ember érzéseivel és gondolataival szeretném megközelíteni és érthetővé tenni.

Mikor rádöbbentem arra a tényre, hogy az egészségem érdekében fogynom szükséges, teljesen megzavarta lényemet és ott álltam tanácstalanul, hogy most hogyan tovább. Az addigi tudásom alapján tisztában voltam egy egyszerű matematikai ténnyel, hogy a testem által felvett kalóriának és a testem által felhasznált kalóriának mínusz értéket kellene elérnie ahhoz, hogy csökkenjen a súlyom. Azzal a ténnyel is tisztában voltam, hogy a fogyásom és az egészségem érdekében mozognom is szükséges. Sajnos egyből jött az első probléma. A napi rendszerességgel végzett mozgások miatt (kocogás, futás, kondizás..) megjelentek az első ízületi fájdalmaim is.

Tanácstalanná váltam, maradok kövér és beteges. Vagy?..........

Elkezdtem böngészni a mindentudó Netet. Nagyon sok jó és - mint később kiderült - rossz tanácsokat, tanulmányokat olvastam el és megpróbáltam alkalmazni a javasoltakat. Így találtam rá Paul C. Bragg és Patrik Bragg könyvére, melynek címe: A böjt csodája.  Figyelemfelkeltőnek néhány alcím:

 • A csodálatos böjt ereje.
 • A testünkben lakozó ellenségek.
 • Hogyan szabaduljunk meg a testünkben lakozó savas kristályoktól böjt segítségével.
 • Miért fontos desztillált vizet inni.
 • Út a tökéletes egészséghez.
 • Nyelved sohasem hazudik.
 • A böjt mint a káros váladékok legyőzésének eszköze.
 • A böjt segít a fölös kilók lefaragásában.
 • Hogyan szedjünk fel kilókat a böjt segítségével. (van, aki hízni szeretne, de nem tud, érdekes nem?)
 • Böjtölj, hogy ereid fiatalok maradjanak.

és stb.,.

A könyvről röviden.

Paul Bragg a leghíresebb amerikai élet meghosszabbítási szakértő, míg lánya, Patrícia, a táplálkozástudomány jeles képviselője. Bragg saját példáján keresztül bizonyítja, hogy szuper egészség érhető el a heti egyszeri táplálékmegvonással. Az igazi diéta ugyanis nem gyümölcsnap beiktatása vagy az ivólevek napja, hanem a böjt – desztillált víz, vagy meghatározott gyógyteák mellett. Éves szinten, bizonyos ritmus szerint, több napos böjt is indokolt.

Bragg képet ad arról is, hogy az olvasó miként követheti a böjt során saját szervezetében a méregtelenítés oly fontos folyamatát. Mint mondja:

A TERMÉSZET AZ EMBERT SZÁZ ÉVNÉL IS HOSSZABB ÉLETRE TEREMTETTE, DE CSAK MI TUDUNK GONDOSKODNI ARRÓL, HOGY SZERVEZETÜNK  - A TERMÉSZETNEK EZ A CSODÁLATOS ALKOTÁSA – JÓL MŰKÖDJÖN.

Mindennapi táplálékaink a bomlási folyamat során egy sor mérget visznek be a szervezetbe, amely tisztulni kíván, ehhez a küzdelemhez kell a segítség. S a legjobb segítség a böjt, amelynek révén a múlté lesz a fáradtság és a rosszkedv- ÚJ, CSODÁLATOS ÉLETERŐT NYERÜNK.

„A testi gyengeség, az ernyedtség mindig bűnös dolognak számított nálam, nemkülönben a szentségtörő visszaélés az emberi testtel... Vallást csináltam testem tökéletes egészségben tartásából, amelyet tudatos munkával érek el. Ragaszkodom a nagy ideálhoz: az állóképességhez, az életerőhöz, az egészséghez és a kitartáshoz. Munkám után állandó osztalékot kapok, felbecsülhetetlen értékű osztalékot, amely lehetővé teszi, hogy "egészség-milliomosnak" hívjam magamat.”

„Sok rosszul gondolkodó ember azt hiszi, hogy energiát nyerünk a gyógyszerekből, az alkoholból, a dohányból, a kávéból, a kólából, ami egy nagy tévedés. Az energia jutalom, amit akkor nyerünk el, ha a természet törvényei szerint élünk annyira, amennyire csak lehetséges... Sosem szabad elfelejtened, hogy meg kell dolgoznod az egészségedért! Azt nem lehet megvásárolni, mert az nem valami szabadon adható-vehető jószág. Nekem határtalan energiám és testi erőm van, és sugárzó, tökéletes egészségben élek, azért, mert megtanultam a Természet törvényeit, és híven követem őket.”

Rossz szokásaink legyengítenek és kimerítenek. Ahogyan romlik erőnlétünk és kimerülünk, úgy fogy el az az energiánk is, aminek segítségével testünk önmagát rendesen meg tudja tisztítani. Az alacsony energiaszint rontja az alapvető kiválasztószervek munkáját; a belek, a vesék, a bőr és a tüdő nem jut elég energiához, és ezért nem tud hatékonyan működni sem. Az a rengeteg méreg pedig, ami nem tudott rendesen kiürülni a szervezetből, elkezd felhalmozódni, és ez egy idő után komoly problémákhoz vezethet.

A mérgek a test különböző részein ülepednek le, nyomni kezdik az idegeket, mi pedig szenvedünk a különböző fájdalmaktól. Ez a természet figyelmeztető jele, hogy nem úgy élünk, ahogyan a természet szerint élnünk kellene.

    „A legtöbb ember azt képzeli, hogy szakíthat a Természet igazságos törvényeivel. Nagyon tévednek. A Természet törvényeit soha senki nem szegheti meg büntetlenül. A ma embere azt hiszi megsértheti ezeket a törvényeket - utána pedig rohan az orvoshoz, hogy az játssza ki a törvényeket és csodákat tegyen vele... ”

Nincsenek mellékutak az egészséghez. Az "ahogy esik úgy puffan" életmód az igazi oka annak, hogy miért érezzük magunkat kifacsartnak, gyengének, megviseltnek és öregnek, hiszen úgy élünk, mint ha egyenesen az emberi szemétdombra készülnénk.

    „Gyűjts életenergiát böjtöléssel és természetes életmóddal, és a gyötrő kimerültség és a fájdalmak hamarosan el fognak tűnni! A böjt a kulcs a Természet energiaraktárához. A böjt minden sejtet, minden szervet elér, és életerőt ad egész testednek. Senki sem böjtölhet helyetted - ezt a feladatot csak Te végezheted el. Senki sem ehet helyetted... ”

A böjtnek az a hatalmas előnye, hogy a második vagy harmadik napon az összes éhségérzet megszűnik, viszont a különleges diétáknak - melyek általában alacsony kalória-tartalmúak - pont az a hátránya, hogy a diétázó szinte állandóan szerencsétlennek és éhesnek érzi magát. Úgy érzi, hogy valamit megvonnak tőle, és állandóan valami kiadós étel után vágyakozik. Ha pedig valaki böjtöl, akkor a második vagy a harmadik napon megszűnik az éhségérzete, a gyomra összehúzódik, és a böjtből valójában kellemes élmény lehet.

    „A legtöbb ember nem tudja, mi az igazi élet, csak vegetál ezen a Földön. Testük annyira tele van mérgező anyagokkal, hogy az élet erőfeszítést jelent számukra. Kevesen ébrednek kipihenten és tettre készen, arra várva, hogy az élet kalandjait újra élvezhessék.”

Busásan megtérülő befektetés, ha időt és energiát szentelünk egészségünk megszerzésére és megtartására, mert ezáltal elkerülhetjük a korai öregedést, és cserébe értékes, aktív éveket nyerünk. Az ésszerű, logikus, böjtből és a természetes ételek fogyasztásából álló életmód-programnak a segítségével testünk, lelkünk, szellemünk megújul, és olyan csodás érzésekkel jutalmaz, hogy a böjtölés életünk szerves és nélkülözhetetlen részévé fog válni. Ahogy folyamatosan kitisztul a szervezetünk, egyre erősebbnek érezzük magunkat. Ez a belső erő tesz majd pozitívan gondolkodó, kiegyensúlyozott emberré.

    „Önmagunk megismerése végeláthatatlan vállalkozásnak tűnik, de egyszerű és logikus törvények alkalmazásával az élet nemcsak a legizgalmasabb kalanddá, hanem kimeríthetetlen örömforrássá is válhat. Mindannyiunk ügye és érdeke, hogy elvégezzük az élet “egészségiskoláját". Tanulj, és folytasd tanulmányaidat egész életed során! Tapasztald meg napról napra, hogy micsoda öröm, gyönyörűség és élvezet az egészséges, boldog, hosszú és energiától duzzadó élet!”

    „A Teremtő azt akarja, hogy mindannyian a Természet egyszerű törvényei szerint éljünk. Ha követed az Ő akaratát, akkor új utak nyílnak meg számodra egy magasabb rendű lét felé.”

A könyv a blogomban külön fejezetben elolvasható

Mikor elolvastam ennek a kis terjedelmű könyvnek az utolsó lapját, becsuktam és néhány percig néztem tanácstalanul a velem szemközti falat. Látva ezt a Párom, megkérdezte, mi a baj???   Közöltem, hogy eddig sem volt könnyen kibírható számomra a fogyókúra, ezt a könyvet elolvasván, viszont úgy látom, hogy az eddigi fogyókúrám nagyon könnyen betartható volt. De az is igaz, hogy nem igazán hatásos. Súlyom egy idő után stagnált, ízületi fájdalmaim nem csökkentek és alapjában véve egészségi állapotomon sem éreztem változást.

Én is, mint minden tudatlan kezdő fogyókúrázó követve a kor dietetikusainak tanácsait elkövettem az alábbi hibákat:

 • elkezdtem folyamatosan átállni a fehérkenyérről a barnára és a többi reform kenyér típusra.
 • a tejtermékekre.
 • müzlikre.
 • tartottam gyümölcsnapokat, sajnos nem zöldségnapokat.
 • elkezdtem inni a bolti 100%-os rostos leveket.
 • tömtem magamba az édes gyümölcsöket, hogy az éhségemet csökkentsem.
 • elkezdtem zsír helyett finomított olajokkal főzni, ezzel talán az egyik legnagyobb hibát követtel el.
 • nem ettem tojást, félve a magas koleszterinszintem miatt.
 • lemondtam a kedvenc szalonnámról.
 • nagymértékben csökkentettem a hús evését, gondolván a vegetáriánusok egészségesek, de mint később megtudtam, ez sem teljesen igaz.
 • a napi 3-szori étkezésemet felemeltem napi 5-szörire.

Mivel az elhatározásom a fogyással és az egészséges élettel kapcsolatban nagyon komoly volt, ezért elkezdtem követni a Bragg papa által leírtakat. Ja, de még előtte megnéztem, hogy akinek a példáját és tanácsait akarom követni milyen volt, mint ember, él-e még és ha meghalt hogyan, miben halt meg. Valahol olvastam a következőt: mielőtt elkezded valakinek a tanácsait megfogadni, nézd meg a személyt, aki mondja pl.: Te elfogadnád egy molett tanácsadó fogyókúrás tanácsait? Szerintem nem, mert számodra sem lenne hiteles. 

Elsőnek a Neten felhajtottam egy szuper vízdesztillátort. A desztillátor beüzemelését követően elhatároztam, hogy a hétvégén elvégzek magamon egy általam már kipróbált béltisztítást.

Beszereztem hozzá egy szuper hashajtót, Ferenc József keserűvizet. Az üveg keserűvizet három részletben kétórai beosztásban megittam, de a kúra megkezdése előtt kihagytam egy nagyon gyenge reggelit követően az ebédet (a kúrát éhgyomorral kell elvégezni). Két óránkét megittam a keserűvizet és közte meg ásványvizet fogyasztottam bőven 1,5 litert. Természetesen a keserűvíz elfogyasztását követően otthon maradtam, hogy WC közelében legyek. Egy olyan jó 3-4 óra elteltével jöttek az első jelzések a beleim felől, enyhe fájdalom, hasi puffadás. A bélgázokkal ebben az állapotban javaslom óvatosam bánni, nehogy baleset legyen a fehérneműben. Béltisztásos módszerem most sem hagyott cserben és elértem vele a kívánt eredményt. Próbáld ki, de így végzed el, ahogy most leírtam.

Még a béltisztításom megkezdése előtt beüzemeltem a vízdesztillátort, hogy a régóta lerakódott, megkövült bélsártól megtisztított testemet átmoshassam szuper tiszta vízzel.

Nem vacsoráztam, viszont a desztillált vízből megittam 2 litert.

A testem tisztítását reggel folytattam egy zöldséglé kúrával, melyet az alábbi eszközzel és zöldségekkel végeztem el. Elővettem a régóta porosodó gyümölcscentrifugámat és ezen lecentrifugáltam az alábbi mennyiségű zöldségeket.

 • 1 db nagy cékla.
 • 1 db kígyóuborka.
 • 1 db közepes nagyságú zellergumó.
 • 2 db csicsóka.
 • 1db közepes citrom meghámozva.

A fenti zöldségek jótékony hatásairól tájékozódhatsz itt: http://nepgyogyaszat.hu/

A zöldségek levét hígítottam ugyanannyi desztillált vízzel és 20 percen belül megittam (a kicentrifugázott leveket nagyon hamar, rövid időn belül el kell fogyasztani, mert érintkezve az oxigénnel hamar lebomlanak és elvesztik az életenergiájukat).

Délig csak desztilláltvizet ittam. A tisztítás utáni állapot egy nagyon jó érzés. Testem könnyűvé vált, nem feszítettek a szelek, befele horpadt a hasam, tele lettem energiával és ami furcsa, egyenlőre nem éreztem éhséget sem.

Na így kezdtem el a máig is tartó egészséges életemet. Azt mondják és én is tapasztaltam, hogy nehéz lefogyni is, de még nehezebb megtartani a leadott kilókat.

Úgy néz ki, hogy a fogyáshoz az utat megtaláltam, kérdés meddig tudok ezen az úton haladni.

Megjegyzem, már 4 éve ezen az úton haladok és nem is annyira göröngyös. Fogytam 20 kg- ot, nagyon ritkán vagyok beteg, ízületi fájdalmaim megszűntek, naponta sportolok, futom a kilométereket. Folyt köv

Tartalomhoz tartozó címkék: Írásaim