Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldal használatával Ön elfogadja az ezzel kapcsolatos irányelveinket.

ÚJ Germán Medicina

Dr. Hamer Új Germán Medicinája.

A Dr.Hamer által felfedezett és kidolgozott Új Germán Medicina, a jelenleg hivatalosan alkalmazott orvostudomány betegség felfogását, és módszereinek zömét érvényteleníti. Felfedezésének lényege az, hogy betegségeinket olyan konfliktusok okozzák, amelyeket válsághelyzetként éltünk meg.

Dr.Hamer 22 oldalas Ismertetője (2006)

Elolvasva az ismertetőjét, bizonyára találunk néhány olyan állítást, amit nem egyszerű elfogadnunk. Részemről ilyen pl. a védőoltásokról szóló rész. Meglepetésemre úgy tapasztalom, hogy nem Hamer Dr. az egyetlen, aki az ezekkel kapcsolatos közhiedelemmel ellentétes véleményen van.
Bármennyire vagyunk szkeptikusak egyes részletekkel kapcsolatban, az igazi mérce az, hogy a módszer gyógyulási statisztikája, pl. rákos megbetegedések esetében 95%, szemben a hivatalos orvostudomány által elért 5%-al.
Ha valaki kételkedik a következmény konfliktusok realitásában, azaz, hogy hitünkkel, egy diagnózis hatására képesek vagyunk rákos daganatokat növeszteni magunkban, olvassa el a placebo hatásról szóló cikket.

Az oldal alján található linkek részletesebb tájékozódásra adnak lehetőséget. Tipikus emberi tulajdonság, hogy néhány elkapott információ és a saját életünkben eddigi, más vonatkozásban átélt tapasztalatok alapján hamis képet alakítunk ki valamiről.
Ezt elkerülendő, preventív célzattal leírok néhány dolgot a témáról. Olyanokat, amelyekről feltételezem (tapasztalom), hogy tévképzetek kialakítását akadályozhatják meg.

Tulajdonképpen ez az a tudomány, aminek át kellene vennie a jelenleg hivatalos orvostudomány szerepét. A betegség megszüntetésének menete az lenne, hogy a beteg elmegy az orvoshoz, megkeresik a biológiai folyamatot kiváltó konfliktust az életében. A beteg megoldja (ebben is kaphatna segítséget), majd ezután lezajlik a helyreállítási szakasz. Gyógyszerek szedése, vagy műtét nélkül. Ha egy kis jártasságot szerez ebben a tudományban, akkor az átlag ember is csak ritkán vesz igénybe segítséget.

Mi is Dr.Hamer felfedezésének lényege?

Itt tehát olyan dolgokat írok le, amiről úgy látom, hogy nem derül ki egyértelműen a 22 oldalas ismertetőből, vagy legalábbis, nem elég világosan.
A dr. a konfliktus egyidejűleg 3 szinten való megjelenésének (lélek-agy-szerv) általános megállapításán túl, meghatározta a betegséget okozó konfliktusok jellemzőit, és pontos, minden szervre kiterjedő térképet dolgozott ki arra vonatkozóan, hogy milyen konfliktus megélés, milyen szervnek a megbetegedését okozza. Egy agyi CT segítségével konkrétan megállapíthatóvá tette a betegségek helyét és fázisát (aktív, vagy helyreállítási fázis) egyaránt. Másszóval, a hosszadalmas, költséges és sokszor fájdalmas kivizsgálások helyett, egy agyi CT felvétel alapján legalább olyan pontosan el tudja végezni a diagnosztizálást, mint az előbbiekkel.

Milyen konfliktusok okoznak betegséget?
Amelyekre az alábbi 5 kritérium egyszerre teljesül:

 1. Hirtelen bekövetkező
 2. Váratlan, készületlenül érte az illetőt.
 3. Drámai, azaz megütközést kelt. Nem tudjuk elfogadni a helyzetet.
 4. Ideiglenesen nem látható a megoldása.
 5. Nem beszéljük ki senkivel. (Esetleg megemlítettük a tényeket, de nem beszéltünk arról, milyen érzéseket keltett bennünk, és mennyiben sértette elvárásainkat, értékrendünket, olyan erkölcsi értékeket, amelyek nekünk fontosak.)

Az ilyen konfliktus válsághelyzetet idéz elő, az agyunk vész intézkedéseket léptet életbe. Az, hogy milyeneket attól függ, miként éltük meg. Ezek az válság forgatókönyvek az evolúció korai szakaszából származó biológiai logikát követik.
Az állatoknál tényleges események indítják be őket, az embernél viszont képzeltek vagy szimbolikusak is.

Egy példa: Tegyük fel, hogy valakit váratlanul kirúgnak a munkahelyéről. Nem számolt vele, nem futtatott le variációkat előzőleg arra, hogyan oldja meg a helyzetet. Ezt több féle képen megélheti. Vegyünk néhányat:

 1. Pánikba esik a megélhetése miatt. Nem lesz pénze, "nem lesz mit enni".-- Ez éhenhalási konfliktus, ami máj rákot okoz.
 2. Úgy érezheti, hogy életveszélyben van.-- Tüdőrákja lesz.
 3. Nem tudja megemészteni, ami történt.-- Gyomorrák.
 4. Komoly birtokvesztési konfliktus.-- Ha megoldja, attól függően, hogy mennyi ideig tartott, lehetnek ideiglenes szívpanaszai, akár infarktusa is.

Hamer Dr. felfedezésének igazi mélysége akkor válik érthetővé igazán, ha megnézzük, mit állapított meg ezek biológiai logikájáról:

 1. Éhenhalási konfliktus: az egyedben az az érzés uralkodik, hogy fontos, az életben maradásához szükséges anyagokból hiánya lesz a következő időszakban. Az ember ilyet szenved el akkor is, ha a pénzügyi forrásai apadnak veszélyesnek megélt mértékben. A szervezet ínséges időkre készül, ezért a májban daganatok jönnek létre, amik az életben maradáshoz szükséges fontos ásványi anyagokat tárolnak. Az ínség elmúltával ezek felszámolódnak. Az agy a konfliktust tehát nem közvetlen életveszélyként értékeli.
 2. Súlyos, életveszélyt jelentő konfliktus: az evolúció korai szakaszán élő többsejtűek az oxigén hiányát élték meg így. Ez a vészreakció tehát abból az időből származik. Az agy utasítást ad az oxigén felvevő felület növelésére, azaz a tüdő sejtek szaporítására. Az embernek ilyenkor lesz tüdőrákja. A konfliktus megoldásával a feleslegessé vált többlet felszámolódik, pl. egy tüdőgyulladás formájában.
 3. Emészthetetlen dolog: az agy, az előbbi logika szerint intézkedik. A gyomorsejtek számát szaporítja, gyomorrákot hoz létre. A rákos sejtek savtermelése nagyobb, mint a normál sejteké, az emésztés hatásosabb lesz.
 4. Birtokvesztési konfliktus: az elveszett birtokért küzdeni kell (Pl. csordáját vesztett szarvas.) Az agy utasítást ad a szív koszorú erek véknyítására. A szív 3-4-szer több vért tud átpumpálni magán, ami jelentős teljesítőképesség növekedést eredményez. A veszély akkor lép fel, ha a konfliktus csak hosszú idő elteltével oldódik meg. A helyreállítási szakaszban ugyanis az érintett szerv körül mindig ödéma alakul ki. 9 hónap aktív szakasz után, a szív esetében ez olyan nagy lesz, hogy elszorítja a szívizmot tápláló eret, és a páciens infarktusban meghal. Itt nem kínál Hamer dr. igazi megoldást. Az viszont látszik, hogy teljesen felesleges az infarktust átvészelt beteggel vérhígítót szedetni. Az okra nézve kellene tudatossá tenni, hogy változtasson a felfogásán a továbbiakban.

Hol a helye az orvosnak, és az alternatív gyógyítónak ebben a rendszerben?

Szerintem az Új Medicinát bárki sikerrel megtanulhatja és alkalmazhatja, aki az egészségügyben dolgozik, és rendelkezik egy kis empátiával (a nem ott dolgozók is). Ebben a pontban, inkább a test folyamataiba történő beavatkozásra, tehát a jelenlegi orvosi tevékenységre gondolok.
Dr.Hamer megállapította, hogy a hatásmechanizmus a lélek->agy->szerv vonalon zajlik. A lélekben megoldott konfliktus a szerv és az agy regenerálódását is magával vonja. A gyógyításnak azonban 5 okból is komoly szerep jut a modellben:

 1. A rendszer nem foglalkozik a fejlődési rendellenességekkel, mérgezéssel, sérülésekkel. Ezek ellátása mindenképp orvost (gyógyítót) kíván. Manapság az egészségtelen táplálkozás miatt előállhat olyan állapot, a szervezetben, ami kimeríti a mérgezés fogalmát, de hiány betegségek is keletkezhetnek.Ugyanez a helyzet a sürgős esetekkel. Egy kilyukadás alatt lévő epehólyaggal jelentkező betegnél nem a megfelelő gyógymód, ha a konfliktusát kezdjük el keresgélni. Nincs rá ideje.
 2. A betegséget diagnosztizálni kell. Megállapítani, hogy mely szervet érinti, és milyen természetű az elváltozás. Ez orvosi hatáskör.
 3. Dr.Hamer azt is megállapította, hogy a hatásmechanizmus visszafelé is működik. Vannak konfliktusok, amelyeket nem olyan könnyű megtalálni, feloldani. (Sok esetben a beteg sem áll hozá konstruktívan.) Szerencsére ilyenkor még mindig van rá esély, hogy a szerv kezelése útján a hatás a lélekig is felér, és ott megoldódik a kiváltó ok. Ilyen kezeléseknél, leginkább a homeopátia, vagy természetes gyógyító szerek, energia kezelés stb. látszanak hasznosnak. Emelik a szerv energiaszintjét, ami visszahat az agyon keresztül a lélekre. (A kemoterápia szóba sem jöhet, és az antibiotikumokat sem javasolja.) A test kezelése más esetben is alapvető fontosságú lehet, és ez szakértelmet igényel.
 4. A helyreállítási szakasz általában kellemetlen tünetekkel jár. Fáradtság, levertség, láz, fájdalmak. Ezek szakszerű, az Új Medicina elveit betartó enyhítése, sok esetben kívánatos lehet.
 5. A szervezet reakciója a hameri kritériumokat kielégítő konfliktusokra, természetét tekintve 3 féle:
  1. A legősibb fejlődési szakaszból eredő taktika szerint, a konfliktus aktív szakaszában a szervezet ellensúlyozni próbálja a konfliktust. Pl. emésztési problémát tapasztalva, gyomor rák sejtek segítségével fokozza a savtermelést. A konfliktus megoldása után a kezdeti állapotokat állítja vissza. Ez a taktika daganatokat hoz létre majd távolít el. A helreállítási fázisban produkálhat rémisztő tüneteket (tüdő vérzés, petefészek vérzés..), de káros következmények nélkül meggyógyul. Azonban a túl nagy daganatokat valószínűleg célszerűbb eltávolítani műtéti úton.
  2. Más esetben, pl. a birtokvesztési konfliktusnál, aktív szakaszban a szervezet szintén a konfliktus megoldását segíti elő. (Szív által pumpált vér mennyiségének növelése, a koszorú erek falának véknyítása árán.) A helyreállítási szakaszban azonban komoly veszélyek jelentkezhetnek, a megelőző, aktív szakasz hosszától függően: 3 hónap alatt nincs gond. 3-6 hónap között szív fájdalmak, kibírható kellemetleségek, 6-9 hónap között kórházi ellátást igénylő tünetek (akár enyhébb szívinfarktus), 9 hónap után az orvostudomány jelenlegi lehetőségei mellett végzetes szív infarktus lép fel.
   Vannak tehát esetek, amelyeknél a helyreállítási szakaszban orvosi segítségre lehet szükség.
  3. A 3. típusban az agy, a konfliktus aktív szakaszában tapasztalt érzést nem megszüntetni igyekszik, hanem utasításnak fogja fel. Pl. az erős önértékelési konfliktusok csontritkulást okoznak. Ameddig a konfliktus aktív, addig a csont egyre csak ritkul. Megoldás után viszont a szervezet a csontokat újra megerősíti úgy, hogy rősebbek lesznek, mint azelőtt.
   Ezt a logikát követik általában a ciszták, de így alakul ki az érelmeszesedés is. Az utóbbi nem túl kívánatos, és néha ( pl. nyaki ütőerek) műtéti tágítást kíván. (Bizonyos méret felett a cisztákat is célszerű eltávolítani, bár alapjában véve hasznosak. Az érintett szerv funkcióját látják el, mint többlet kapacitás. Pl. a vese ciszta vizeletet választ ki, növelve a vese kapacitását, és egy hajdani "folyadék konfliktus" miatt alakul ki.)
  Amint a fentiekből kitűnik, a gyógyítókkal az Új Gemán Medicina is számol. A "betegségek" különféle fázisaiban szükség lehet rájuk.

Pszichével foglalkozó orvosok az Új Medicinában

 • Itt azokra gondolok, akik az emberi lélekben, a pszichében szeretnének segíteni rendet tenni.
  Amint látható, az igazi gyógyulás a lélek felől közelítve érhető el. A testi betegségekre épp úgy vonatkoznak Hamer dr. elméletei, mint az elme rendellenességeire. A skizofréniának, mániáknak is konfliktusok bújnak meg a hátterében. Azonban okkal gondolom azt, hogy gyógyításukra nem a gyógyszerezés a végleges megoldás.
  Vannak olyan orvosok, akik hisznek a szellem létezésében, és hajlanak arra, hogy a tudathasadást gyakran, szellemi megszállásnak tulajdonítsák. Dr.Edith Fiore: Nyugtalan holtak-c könyve pl. erről a témáról szól. A szerző saját prakszisából merítette a leírt eseteket. Mérsékelt, óvatos hangnemben ír a témáról, de a könyv alátámasztja ezt a nézetet.
  Villás Béla, közismert magyar spirituális tanító, számos elmegyógyintézeti esetet oldott meg azzal, hogy megszállót távolított el abból a betegből, akit már 10-15 éve gyógyszereztek. A felszabadítás után teljesen normálisak lettek, és teljes életet éltek a továbbiakban. Béla szerint az elmegyógyintézetek lakóinak 50-75%-a ebbe a kategóriába tartozik. A maradékot titulálja "agy betegeknek".
  Azt nem tudom, hogy a konfliktusok mennyiben segítik elő a megszállást, de az "agy betegeknél" minden bizonnyal (lehet, hogy a megszállottaknál is) alkalmazhatók Dr.Hamer módszerei. Ő úgy találta, a mániás és skizofrén eseteket az váltja ki, hogy egyidejűleg 2 aktív konfliktus van jelen a lélekben. Az egyiket megoldva, a beteg normális lesz, és a másik, megoldatlan aktív konfliktusnak megfelelő reakciói lesznek testében. Azt megoldva pedig helyreáll az egészsége (a helyreállítási fázis lezárultával). Természetesen, Dr.Hamer alaposan kidolgozta elméletének ezt a részét is. Nem ennyire egyszerű a dolog. Csak arra utalok, hogy az ilyen betegségek beleillenek az általa felfedezett bio-logikába.
  A fentiekből látható, van okom azt hinni, hogy a pszichológia és pszichiátria területén is van változtatni való. Függetlenül attól, hogy hisz-e valaki a megszállásban vagy nem, tény, hogy gyógyíthatóak voltak olyan betegek, akikről a pszichiátria lényegében lemondott.
  Ami az Új Gemán Medicinát illeti, ezeket a szakembereket nagyon el tudom képzelni abban a szerepben, hogy segítsenek megoldani a betegek konfliktusait. Némely embernek több betegsége is van, és nem egyszerű feladat kibogozni, melyik, melyik után jött létre. A Dr.Hamer által említett következmény konfliktusok össze tudják kuszálni a képet, pláne akkor, ha hosszabb idő elteltével kér segítséget a beteg. A rák kiváltó oka általában könnyen megtalálható. Annál inkább gondot okoz a műtét, vagy a tragikus következményekkel bíró kemoterápia elkerülése. Hatalmas a betegre gyakorolt lelki nyomás a hivatalos orvosi elméletet képviselő orvosok, a rokonság, és saját korábbi szemlélete részéről.
  A konfliktusok felderítéséhez és feloldásához léteznek olyan módszerek, amelyekkel kiegészítve fegyvertárukat, hatékonyan el tudnák látni ezt a feladatot.
  Nekem nincsenek közvetlen tapasztalataim az orvostudomány eme ágával, de van okom azt hinni, hogy jelenlegi módszereik általában nem alkalmasak erre. Dr.Hamer elméletével kapcsolatban levelet váltottam egy általam nagyra tartott klinikai pszichológussal, aki elbagatellizálta az elméletet arra hivatkozva, hogy Ő is kezel testi problémával hozzá forduló betegeket, mégsem gyógyulnak meg. Mivel Én Őt nagy tudású, szakmáját jól ismerő embernek tartom, feltételezem, hogy a pszichológia, mint tudomány nem képes többre.
  Összefoglalva: úgy gondolom, ilyen szakemberekre 3 területen lenne szükség az Új Medicinában:
  1. A következmény konfliktusok kivédésében.
  2. A konfliktus megoldás elősegítésében.
  3. A pszichés esetek tényleges gyógyításában.

  Az Új Medicina és a spiritualizmus

  Dr.Hamer közvetlenül nem foglalkozik a spiritualizmussal elméletében.
  Gondoljunk azonban bele, hogy a mai civilizált ember, testi folyamatait illetően nem tudatos. A materialista nem tekinti kompetensnek magát saját gyógyításában, de általában az Istenhívők sem. Ismerek vallásos embereket, akik a testet és a lelket teljesen külön választják, és természetesnek veszik, hogy az egyiket az orvosra, a másikat a papra bízzák. Vagyis anyagi síkon azt teszik, amit az orvos mond, lelki életükben pedig azt, amit a pap tanácsol (saját olvasatukban).
  Az Új Medicina rámutat, hogy a kettő nem különíthető el egymástól. Nem a konfliktust tartalmazó esemény az, ami megbetegített, hanem az, ahogyan megéltük. A fenti példából is láthatjuk ezt. Vagyis az egészségünk tőlünk függ. Oldjuk meg konfliktusainkat! Értsük meg a másik embert, akkor automatikusan megbocsátunk neki. Bízzunk Istenben (Sorsunkban, magasabbrendű Énünkben...) mert a "hit" nem hiszékenységet jelent a tanításokban, hanem bizalmat: hiszem (bízom abban), hogy a Teremtő (saját szemlélet szerinti szó behelyettesítendő) nem hagy cserben. Azért állít próbák elé, hogy tanuljak. Higgyük azt, hogy saját sorsunknak mi vagyunk a kovácsai, és jól is alakíthatjuk, ha megfelelően állunk hozzá.
  Én hiszem azt, hogy sok ember számára jelenti Dr.Hamer tudományának elfogadása azt a kaput, amelyen átlépve egy új világba jut. Olyan világba, amelyben fontos törekedni mások megértésére, tiszteletére, mások szeretetére és arra, hogy ne ártsunk másoknak. Abban a világban a betegség tanít. Bele üti az orrunkat abba, amiről nem akartunk tudomást venni. Hiszem, hogy ez egy sokkal élhetőbb, emberhez méltóbb világ.
  Ott is megbetegedhet a vándor. Itt az alkalom, hogy ezen túl tanuljunk belőle.

   

  Hogyan látom az Új Medicina jövőjét?

  Az emberi elme csodálatos dolog. Minden igyekezetével segít abban, hogy megteremtsük saját szándékainknak megfelelő világunkat kívül és belül egyaránt. Nézzük csak pl. a rengeteg keresztény felekezetet. Mindegyik a Bibliából magyarázza meg, miért az általa vallott hit és értékrend az igazi, miben tévednek a többiek. (E mögött valószínűleg az a szándék lapul, hogy az ilyen csoportok szeretnék azt látni, hogy egy szűk, kiválasztott (biztos befutó) csoporthoz tartoznak, vezetőik pedig spirituális tanító ként tetszeleghetnek, vagy más hatalmi ambícióikat élhetik ki.)
  A keresztes hadjáratoknak és az inkvizíciónak szintén a Biblia adott indíttatást. Még azt is a "Biblia szellemében" tette a középkori egyház, hogy betiltotta a Bibliát a köznép számára. Ehhez a rengeteg féle értelmezéshez nem kellet más-más Bibliákat összeállítani. A csodálatos elme az, ami szándéknak megfelelő képet alakított ki belőle a különböző embercsoportokban.
  Ragyogó, kiforrott módszerei vannak erre. A világból felé áramló információ áradatból egyes motívumokat kissé túl hangsúlyoz, másokat háttérbe szorít, létrehoz logikus következtetéseket, melyeknek néhány pillére, valójában nem helytálló adat. A hamis következtetéseket tényként kezeli, és valódi, szándékának ellentmondó tényeket hamisnak minősít, ezekre hivatkozva. Bizonyos információkról, pedig tudomást sem vesz.
  Az USA-ban az abortuszt 50 éve ugyan annak az alkotmánynak az alapján tiltották be, mint amelyikre hivatkozva 40 év múlva engedélyezték.
  Távol álljon tőlem, hogy vitatkozni akarjak bárkinek az elméjével Dr.Hamer elméletét illetően. Sőt!
  Ha a kedves olvasó szándékaival ellentétes az, hogy komolyan vegye, kérem, ne is foglalkozzon vele. Elmélyedve benne valószínű, hogy az elméje prezentálna egy csomó "tényt", ami komolytalan színben tüntetné fel. Találna okot kétkedésre a számszerű adatokat tekintve, stb. Megkönnyítem számára a dolgot azzal, hogy elárulom, nem vagyok egészségügyi szakember, és nem értek a biológiához sem mélységeiben. Így nyugodtan kinevetheti ezt az egész irományt. ("Sajnos", Dr.Hamerrel kapcsolatban nem tudok ilyen segítséget adni, de biztos vagyok benne, hogy a csodálatos elme találni fog.)
  Ezt az oldalt nem az elmének, hanem a szívnek ajánlom. Olyanoknak, akik elsősorban az igazságot keresik, és annak a módját, hogyan lehetne javítani a gyógyító tevékenységen. Olyanoknak, akik már hallottak róla, hogy "a betegség áldás, és tanítani akar", és keresik az értelmét ennek az állításnak. Olyanoknak, akik hajlanak arra a hitre, hogy az ember nem egy automatikusan üzemelő hústömeg, hanem sorsát (egészségét és betegségét is) megteremtő szellemi lény még akkor is, ha nincs ennek teljes tudatában.
  Abban biztos vagyok, hogy az ilyen embereket is hűségesen fogja szolgálni az elméje. A hivatalos orvosi elméletekben is vannak rések. Hallottam olyan állítást, miszerint 5000 olyan teoriát kezel cáfolhatatlan tény ként, ami valójában gyenge lábakon álló feltevés, vagy szándékos torzítás. (Lásd: koleszterin mítosz, só mítosz, védőoltások, stb...)
  Nem vagyok naiv. Tudom, hogy az emberekben mélyen el van ültetve a régi világszemlélet. Az, hogy ki vagyunk szolgáltatva a betegségeknek, és az orvos az, aki megvédhet bennünket tőlük. Az, hogy vannak gyógyíthatatlan betegségek, amikkel csak együtt élni lehet, stb. Ebbe a felfogásba nőttünk bele. Még a rendszeresen nézett, néhány perces reklámok is komolyan befolyásolják döntéseinket, hiedelmeinket, mennyivel inkább így van ez azokkal az elvekkel, amiket születésünk óta hallunk.
  Azt is gondolom, hogy az egészségügy szervezete, hasonlóan az emberi szervezethez, igyekszik fenntartani magát úgy, ahogy van még akkor is, ha 1000 sebből vérzik.
  Valamint hitelt adok azoknak az állításoknak, melyek szerint a világot egy piciny csoport irányítja, kizárólag a saját anyagi érdekei szerint manipulálva az embereket, országokat, a politikán és a gazdaságon keresztül. (Erről is van véleményem.)
  Ezért nem gondolom, hogy a közeljövőben támogatná az állam a hameri elmélet alkalmazását a hivatalos orvoslásban. Ezzel komoly nemzetközi pénzügyi érdekeket sértene, amik azonnal fellépnének ellene.
  Azt viszont el tudom képzelni, hogy nyitott gondolkodású, nyíltszívű és a gyógyítás mellett lelkileg elkötelezett orvosok és természetgyógyászok bevezessék saját szakállukra prakszisukba. Ha állami rendelőben nem megy, akkor magán rendelőkben, természetgyógyász klinikákon, esetleg "rendelőn kívüli", bizalmas beszélgetés formájában.
  Az egészségügyi rendszer ma, Magyarországon válságban van. Müller Pétertől tudom, hogy a kínai nyelvben ez a szó kettős jelentésű. Egyrészt veszélyt, másrészt lehetőséget jelent. Reménykedem benne, hogy a magyar leleményesség megtalálja a módját annak, hogy válsága talaján, egy új gyógyítási gyakorlat szökkenjen szárba. Olyan, amelyben a rák nem egy veszélyes betegség, és a beteg nem mérgezi magát drága gyógyszerekkel, hanem lelkileg profitál betegségéből.
  Azt is látom, hogy ebben a rendszerben az orvos és a beteg, partneri viszonyban van. Nem vagyunk kiszolgáltatva a kórokozók kényének-kedvének, az orvos pedig empátia nélkül nem igen boldogul.
  A magam részéről ezzel az oldallal szeretnék hozzájárulni az ügyhöz.

  Az alábbi linkeken keresztül bővebb információ szerezhető. Létezik már fórum is a magyar oldalon. Ott a GNM alkalmazói tapasztalatot cserélhetnek, a betegek pedig információhoz juthatnak.

  Dr.Hamer hivatalos magyar honlapja.
  Germanische NEUE MEDIZIN
  The New Medicine

  Email

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek a Netről