Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldal használatával Ön elfogadja az ezzel kapcsolatos irányelveinket.

Elfogadom
Termékek Menü
   

Zöldárpa, a mindentadó táplálék

Az árpa (Hordeum vulgare) a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. A pázsitfűfélék közé tartozó gabona az egyik legrégebben háziasított növény. Az árpafű az árpa csíranövénye. Általában 200 nappal kicsírázás után takarítják be, amikor a hajtások magassága még nem éri el a 30 cm-t.  Dr. Yosihide Hagiwara, japán professzor, a Zöld árpa-kivonat című könyv szerzője, húsz éves kutatómunka eredményeként ismerte fel és bizonyította be, hogy közismert növényünk, az őszi árpa tavaszi friss, zöld levele "a Föld tápanyagokban leggazdagabb növénye".  A Zöldárpa legfőbb hatóanyagai 18 aminosav található az árpafűben, beleértve azt a nyolcat, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára. Különösen gazdag A-, C- és K-vitaminban, tartalmaz még Béta-karotint, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamint, folsavat, panthoténsavat, nikotinsavat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, cinket, SOD és egyéb enzimeket, növényi fehérjéket és klorofillt. Számos fontos enzim is jelen van benne, mint a superoxid dismutase (SOD)antioxidánsok, mint az alfa-tokoferol succinate és egy új antioxidáns, a glikozil isovitexin, amely hatékonyabban védi a sejteket az UV-sugárzás ellen, mint az E-vitamin vagy a béta-karotin. Micsoda kifejezések! Mielőtt még rémülten elkattintanátok az oldalról, vegyük sorba, hogy az említett anyagok milyen hatást gyakorolnak az emberi szervezetre:

  • Klorofill: Zöld növényi festékanyag, a növények vére. Méregteleníti a szervezetet a káros anyagoktól, nehézfémektől, segít a vérszegénységben szenvedőknek, vérképző. A klorofillnak gyulladáscsökkentő szerepe is van, megszünteti a kellemetlen szájszagot, dezodoráló hatású, ezért gyomorpanaszokkal küzdőknek, erős dohányosoknak, fokhagymát kedvelőknek is ajánlott a fogyasztása.
  • SOD: A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás. Az SOD egy különleges hatású antioxidáns, ami jelentősen lassítja az öregedési folyamatokat, semlegesíti a rákkeltő anyagokat, és megakadályozza a tumor növekedését.
  • Alfa-tokoferol cuccinate: Noha a mechanizmusa még ismeretlen, úgy tűnik, ez az antioxidáns többféle típusú rákot is meggátol, beleértve a leukémiát, az agydaganatokat és a prosztatarákot is.
  • Glikozil isovitexin: A leghatékonyabb antioxidáns, amit ismerünk, mivel nemcsak zsírban, hanem vízben is oldódik. A sejtmag külső és belső membránján is áthatol, és ezáltal közvetlenül a sejtmagban fejti ki hatását. Így a szabadgyökök által létrehozott káros oxidációs folyamatokat is vissza tudja fordítani. Csökkenti a vérnyomást, megakadályozza az érelmeszesedést, természetes antibiotikumként hat, és segíti az egészséges bélflóra kialakulását.
           Az árpafű hatása a szervezetre
  • Az árpafű könnyen felszívódik az emésztőrendszerben, hozzájuttatva szervezetünket a nélkülözhetetlen táplálékokhoz.Antioxidáns hatása megvédi a szervezetet az alapvető károsodásoktól, erősíti az immunrendszert.
  • Gazdag energiaforrás, ezért hasznos sportolóknak és, akiknek szükségük van többletenergiára. Magas ásványianyag-tartalma jelentősen enyhíti az allergiás tüneteket, és csökkenti a fogszuvasodás veszélyét. Rostjainak köszönhetően szabályozza az emésztést, javítja a szellemi és fizikai erőnlétet.
  • Az árpafű nagy segítség a szervezet elsavasodásából eredő betegségben szenvedőknek, fekélybetegeknek a gyomorsav megkötésére, a savtermelés szabályozására, a szervezet lúgosítására, a Candida albicans leküzdésére.
  • Szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, magas vér-koleszterin szint esetén, erős kimerültségben, állandó levertségben szenvedőknek. Jótékony hatással van a sejtképződésre, a hasnyálmirigy működésre. A kínaiak és rómaiak már évszázadokkal ezelőtt is használták potencianövelő szerként.
  • Tökéletes táplálkozás kiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, akiknek emésztési és felszívódási problémáik vannak, valamilyen hiánybetegségben szenvednek, fokozott szellemi vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve.
  • A zöld levelek fogyasztása kifejezetten ajánlott vérszegény embereknek, várandós anyáknak, vegetáriánusoknak a vérképzéshez. A benne lévő keserűanyagok jó hatással vannak a hasnyálmirigyre, a gyomorra, a májra, valamint a vesére. Óriási segítséget nyújt a sugárkezelésben, mivel átalakítja a negatív radioaktivitást.
  • A legújabb szépítőszerként tartják számon, mivel az öregedési folyamatokat lassítja, sejtmegújító hatása miatt pedig a már meglévő szarkalábak mélysége is enyhíthető vele. Magas C-, B- és E-vitamin tartalmának köszönhetően erősebbé és ellenállóbbá teszi a hajat, rendszeres fogyasztásának köszönhetően eltűnnek a körmökről a vitaminhiányra utaló fehér foltok.
  • Az új sejtek növekedésének elősegítésével segít meggyógyítani az olyan bőrbetegségeket, mint az ekcéma. Pattanások és fekélyek kezelésére is alkalmas.
  • frissen elkészített ital kondenzált napfényt tartalmaz, napenergiát és a test felfrissüléséhez szükséges elektromos áramot raktároz.

    Forrás: antalvali.com
Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek a Netről