Leírás és Paraméterek
Kiváló minőségű teljes fehérje
A kendermag proteinben 50% nagyon magas tápértékű fehérje van. A növényi fehérjékben az összes aminosav jelenléte nagyon ritka. Egyik ilyen kivétel éppen a kendermag protein. Ezen kívül az összes omega-3,6 és 9 telítetlen zsírsav is tökéletes egyensúlyban van benne. Ennek köszönhetően kiváló táplálék kiegészítőről van szó.
- kiváló minőségű fehérje (az összes aminosav megtalálható benne)
- elősegíti az izomtömeg kialakulását
- hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez
- az omega 3,6 és 9 telítetlen zsírsavakat komplexen tartalmazza
A kenderproteint a vetési kender (Cannabis sativa) magjának őrlésével nyerjük. Nem tartalmaz nagy THC-t (a marihuána aktív összetevőjét), tehát nem befolyásolja az ember tudatát. A kender nagy biológiai értékű proteinek forrása, amit főleg a vegetáriánusok és erősportokat űzők értékelik, akiknek izomtömegük növelésére kiadós táplálkozásra van szükségük. A kendermag protein azáltal kivételes a növényvilágban, hogy a természetben előforduló összes 22 aminosavat tartalmazza, a test számára nélkülözhetetlen 8 esszenciális aminosavat bezárólag.
Rostanyagokban is gazdag és tökéletes egyensúlyban tartalmazza a természetben előforduló összes 22 aminosavat. Közülük pl. a linol- és linolénsav nélkülözhetetlen a szövetekben az elektromos impulzusok kicserélődéséhez. Ezen kívül enyhén negatív töltésüknek köszönhetően elősegítik a test méregtelenítését azáltal, hogy a testfelületre (bőrszövet, bél, tüdő, vese) juttatják az ártalmas anyagokat.
Elkészítés
Tegyük koktélokba, zöldséglevekbe, levesekbe, salátákba, fagylaltokba, stb.
Recept: Protein szenvedély:
keverjünk össze 2 kiskanálnyi kendermag proteint, 250 ml növényi tejet, egy banánt, marék gojit, 1 kiskanál chlorella- vagy spirulina port, esetleg zsenge búzát, és élvezhetjük. A keveréket ne melegítsük 40C fölé, hogy az összes tápanyag eredeti formájában megmaradjon!
Kiszerelése: 250gr
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Kht.
Tápérték 100g-ban:
Energiatartalom 447 kcal(1871 KJ)
Proteinek 50,00 g
Zsírok 12,00 g, ebből omega-3 2400 mg, omega-6 6600 mg, omega-9 1800 mg
Szacharidok 26,00 g