Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A weboldal használatával Ön elfogadja az ezzel kapcsolatos irányelveinket.

Elfogadom
Termékek Menü
   

Iswari Bio Zsenge Árpa por 125g

Iswari Bio Zsenge Árpa por 125g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.460 Ft (1.937 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 320
Elérhetőség: Beszerzés alatt
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Méregtelenítés és vitalitás. A zsenge árpa egyike az egészség megőrzésére legrégebben használt zöld eledeleknek. Hajtásainak felhasználásáról már az antik szövegekben találunk utalásokat. Legfontosabb hatásai közé tartozik az ellenálló képesség növelése, a méregtelenítés és a vitalitás serkentése. A zsenge árpában előforduló sok betakarotin és klorofill kiváló antioxidáns.

Szállítási díj: 1.230 Ft

Leírás és Paraméterek

Méregtelenítés és vitalitás

 A zsenge árpa egyike az egészség megőrzésére legrégebben használt zöld eledeleknek. Hajtásainak felhasználásáról már az antik szövegekben találunk utalásokat. Legfontosabb hatásai közé tartozik az ellenálló képesség növelése, a méregtelenítés és a vitalitás serkentése. A zsenge árpában előforduló sok betakarotin és klorofill kiváló antioxidáns.

-          elősegíti az emésztőcsatorna működését

-          semlegesíti az elsavasodott szervezetet

-          növeli az ellenálló képességet és regenerációt

-          lebontja a testszagokat

-          sok antioxidánst tartalmaz

A zsenge árpa az egyik legkedveltebb zöld eledel. Hagyományosan a vitalitásra legerősebben ható zöld tápláléknak tekintjük. Sok enzimet, pl. az egyedi SOD-t (superoxid-diszmutáz), citokróm-oxidázt, zsírsav-oxidázt, transzhidrogenázt és a tápanyagok feldolgozásához nélkülözhetetlen továbbiakat tartalmaz. Összességében az enzimek a zsenge árpa tömegének akár 40%-át is képezhetik.

A zsenge árpában található beta-karotin, klorofill és enzimek az antioxidánsok kiváló forrása.

1978-ban Joshihyde Hagiwara  japán tudós bebizonyította, hogy a zsenge árpa elősegíti metabolizálni az egyes rovarölő szereket és az élelmiszerekbe adagolt vegyi anyagokat. A következő évben munkatársaival megállapította, hogy a zsenge árpa sok, a mérgező anyagokat semlegesíteni képes enzimet (SOD, citokróm-oxidáz, peroxidáz, kataláz, stb.) tartalmaz. A zsenge árpa fehérjéje 20 aminosavat tartalmaz, köztük az összes esszenciálist, melyeket a szervezet maga képtelen előállítani. A vitaminok közül gazdag forrása a betakarotinnak (A-proviamin), B vitamin komplex (B ,B, B3, B5, B8, B12), C-, E-, K-vitamint és kolint (a lecitin szintéziséhez szükséges).

Az ásványi anyagok közül, mint pl. a kalcium, kálium, magnézium , vas és foszfor gazdag forrása.

Elkészítés

Levesekbe, salátákba, gyümölcs vagy zöldséglevekbe, stb. keverjünk el 1 kiskanállal.

Recept: Zöld-koktél

1 alma, csipet friss gyömbér, 1 kiskanál árpapor, csipet spenót, utóízesítésre limet- vagy citromlé. Szétmixeljük, és azonnal fogyasztjuk. Érezzük meg a klorofill regeneráló hatását!

Fontos, hogy a zsenge árpát legfeljebb 40C meleg ételekbe használjuk, vagyis már a tányérba felszolgált levesbe szórjuk. Csak így tudjuk hasznosítani a kíméletes feldolgozás során megőrzött összes anyagot.

Figyelmeztetés

A zsenge árpa rendszeres fogyasztása várandós és szoptatós nők számára nem ajánlott, mert a mérgező anyagok testnedvekkel, pl. anyatejjel is kiválasztódnak.

Kiszerelése: 125 gr

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápérték             100g-ban:

Energiatartalom  337 cal(1410 KJ)

Proteinek             20 g

Zsírok                  3 g

Szacharidok         34 g

Rostanyag            27 g

Nátrium               120  mg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő